2021. május 30., vasárnap

Napi felülről:

Így tehát, ha valaki megtisztítja magát minden hamisságtól és gonoszságtól, akkor olyan edény lesz belőle, akit dicsőséges feladatokra fognak használni. Igen, akkor az az ember szent lesz, hasznos eszköz a Mester kezében, és minden jó munkára alkalmas.

Timóteushoz írt második levél 2. rész 21. vers*

Áldott vasárnapot, Istennel és emberekkel átélt csodálatos közösséget minden testvéremnek!

Az, hogy mire szántjuk, szenteljük az időnket és az egész életünket, az legnagyobb részben tőlünk függ. Természetesen hat ránk a neveltetésünk, a környezetünk, de a döntés mégiscsak a mi hatalmunkban van. Sokszor nehéz kiszabadulni a megkötözöttségeink és a félelmeink börtönéből, de ehhez bátran, őszintén, a szégyentől nem visszariadva kérhetünk segítséget felülről és minden esetben meg is kapjuk. A fontos kérdés, hogy mi mennyire becsüljük az életünk kincsét, mennyire fontos számunkra, hogy ne csak túléljük az éveinket, hanem az Isten országában is megbecsült, hasznos és megszentelt edények legyünk, akik nem csupán üres vagy belül szeméttel teli díszek, hanem mennyei áldásokkal és javakkal teljes eszközök. Akármelyik utat választjuk, a testünk szépsége előbb vagy utóbb elhasználódik, tönkremegy és a múlté lesz, ezért érdemes megszabadulni minden gonoszságtól, hogy a Mester kezében és szeretetéből először megújult tartalommal, és amikor eljön az ideje megújult külsővel dicsőíthessük a Teremtőt!

Atyám áldalak csodálatos és életformáló tervedért, köszönöm, hogy a kezedben a legjobb helyen vagyok!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!