2021. június 8., kedd

Napi felülről:

Megbízható, biztonságos haladásra alkalmas utakat készítsetek a lábatokkal, nehogy a bicegő megbotoljon és elessen, sokkal inkább meggyógyuljon és helyreálljon.

Zsidókhoz írt levél 12. rész 13. vers*

Áldott keddet, bátor, egyenes és példaadó lépéseket kívánok minden testvéremnek!

Nem csupán önmagunknak élünk, hiszen a szavaink és tetteink útjelző táblák, követendő vagy elrettentő példák lesznek mások számára. Amikor bölcstelen, vakmerő és veszélyes utakat próbálunk ki, az másokat is arra csábíthat, hogy hasonlóval kísérletezzenek. Lehet, hogy közvetlenül nem mi okozzuk majd a botlásukat, de valójában mi állítottuk fel számukra a csapdákat. Amikor egy szülő káros, egészségtelen, lélekromboló szokásokat követ hiába kéri, tiltja és óvja gyermekeit ezektől, saját maga készíti nekik a kelepcéket és kegyelem az, ha nem esnek bele. Az egyik legvégzetesebb út, amit előkészíthetünk az a képmutató élet ösvénye, ahol az igazság és valóság éppen úgy görbül és formálódik, hogy kívülről mindig elfogadhatónak látszódjék. Gyógyító és helyreállásban segítő életpályát talán sokkal fárasztóbb bejárni, de megéri, mert ez sokak számára adhat segítséget és biztonságot a felfelé tartó úton. Ráadásul erre kaptunk példát és elhívást a mi Urunktól, Jézus Krisztustól. Egyenes, világos, őszinte és megbízható hitlépések várnak ma is ránk, egyet se hagyjunk ki belőlük!

Atyám, köszönöm a mennybe vezető utat, amit te készítettél el számomra is! Segíts, hogy az én életösvényem is alkalmas legyen a követésre!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!