2021. június 17., csütörtök

Napi felülről:

Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet;

Római levél 5. rész 3-4. vers*

Áldott csütörtököt, tántoríthatatlan állhatatosságot, a kipróbáltság gyümölcsét és a reménység erejét kívánom minden testvéremnek!

A fejlődésünk, növekedésünk érdekében szívesen átugranánk néhány lépcsőfokot, hogy minél hamarabb előrébb kerüljünk. Ez a mindennapi életünk során sem olyan egyszerű, hiszen ha nem tanuljuk meg használni a lábunkat, akkor a járást sem sajátítjuk el. Futni pedig csak akkor leszünk képesek, ha már biztonságosan tudunk lépegetni. Minden egyes megtett lépés a próbatétel része, ami erősíti mind az izomzatunkat, mind a magabiztosságunkat. Van egy egészséges mozgásmennyiség, amire minden embernek szüksége van, ahhoz, hogy munkabíró legyen és maradjon. A lelki formálódásunk sem működik könnyebben. A kihívások, megpróbáltatások és nehézségek nélkül lehetetlen megtanulni a kitartást, állhatatosságot és a teherhordozást. Miközben ezekkel küzdünk, küszködünk és sokszor szenvedünk is, válik a jellemünk, a szívünk kipróbálttá és éretté. Ezen keresztül leszünk képesek eljutni nagy dolgokra az életben, elérni a céljainkat és végig küzdeni a pályánkat. Bármennyire félelmetesek és fárasztóak is a mai nap megpróbáltatásai, ne azon mesterkedjünk, hogy miképpen lehetne kikerülni őket, hanem bátran és hittel küzdjünk meg velük, mert ez szolgálja a fejlődésünket.

Atyám köszönöm, hogy minden hittel megélt kihívás és próbatétel egy lépés lehet veled a menny felé!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!