2021. június 16., szerda

Napi felülről:

De ha keresni fogod ott az Urat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána.

Mózes ötödik könyve 4. rész 29. vers*

Áldott szerdát, a felfedezés örömét, a megtalált kincs boldogságát és az otthon békességét kívánom minden testvéremnek!

Milyen messze van tőlünk a világegyetem? Távcsövekkel, űrszondákkal keressük és kutatjuk a végtelennek tűnő titkait, de közben mi magunk is benne élünk, a részei vagyunk. Egyszerre érezhetjük elérhetetlen távolságban és megfogható közelségben, attól függően, hogy mire figyelünk éppen, hova összpontosítunk, messzelátóba vagy mikroszkópba nézünk? A Teremtő Isten, aki mindezt megálmodta, megtervezte és megalkotta ezen keresztül is tanít bennünket a szemmel nem látható igazságokra és bölcsességekre. Ha annyira nagyszerű felfedezni a természet csodáit, gyönyörködni és ámulni a szépségén, és hasznosítani az törvényszerűségeit, mennyivel inkább hasznos találkozni a Tervezővel és megismerni az Alkotót, aki nem csak a távoli csillagokat, hanem a mi parányinak tűnő életünket is aprólékosan ismeri. A mennyei Atya elérhetősége nem földi, emberi távolságokban mérhető, hanem a szívünk állapotán. Nem minden tudós fog eljutni hatalmas felfedezésekig, nem mindenki talál rá új összefüggésekre, de aki az Urat keresi őszinte szívvel és lélekkel, az biztos, hogy kincset talál! Megéri ma is hozzá fordulni, őt várni és kérni, mert az élet csak vele együtt lesz teljes és megérthető.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ma is örömmel vársz és szeretettel fogadsz, amikor téged kereslek és hozzád fordulok!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!