2021. július 5., hétfő

Napi felülről:

Fiam, Timóteus, erősödj meg a kegyelemben, Istennek irántunk való jóindulatában, amely a Krisztus Jézusban fordult felénk!

Timóteushoz írt második levél 2. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, mély bizonyosságot Isten jóindulatáról, és ezen keresztül megerősödött szívet kívánok minden testvéremnek!

Ki az igazán erős ember? Mikor mutatkozik meg valakinek a valódi erőforrása? A munka, a harc, a küzdelem közben derül ki, kiben mennyi energia, elszántság lakozik. Amikor elérjük azt a falat, ami a képességeink, lehetőségeink határát jelzi, akkor szembesülünk leginkább a korlátozottságunkkal. Ez lehet elkeserítő és csalódást keltő élmény, de el is vezethet bennünket egy sokkal jobb irányba, ahol utat engedünk az életünkben Isten kegyelmének, jóindulatának. Kiderül, hogy a mindennapi feladataink elvégzésében közben is számíthatunk a felülről érkező segítségre, sőt a próbák legtöbbször pont erre tanítanának bennünket. Másokhoz képest lehetünk gyengébbek és erőtlenebbek, szégyenkezhetünk hiányosságaink miatt, de amíg a mennyei Atyánál keressük a megoldást, addig a jó úton haladunk a győzelem felé. A mi erőtlenségünk helyezheti igazán előtérbe Isten erejét és dicsőségét, és ezzel mi nem leszerepelünk, hanem éppen ellenkezőleg, felemeltetünk. Ezért, ma is erősödjünk meg, merüljünk el Isten örömének és szeretetének jóindulatában, amely Jézus Krisztusban megjelent, mert ez számunkra készült!

Mennyei Atyám, te legyél ma is az én erőforrásom!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!