2021. július 31., szombat

Napi felülről:

Taníts engem, Örökkévaló, hogyan járjak utadon, hogyan éljek igazságod szerint! Segíts, hogy teljes szívvel tiszteljem és féljem nevedet!

86. zsoltár 11. vers*

Áldott szombatot, a lelkünk taníthatóságát, a szívünk tiszta Istentiszteletét és reménységét kívánom minden testvéremnek!

Sokan jelentették ki, vagy fogadták meg egy-egy iskola elvégzése után, hogy soha többé nem fognak tanulni, mert elég volt belőle ennyi is. Az élet azután mégis rákényszerítette őket, hogy akár a munkájuk, akár a boldogulásuk miatt elsajátítsanak új dolgokat, ismereteket, ami elengedhetetlen lett az előrelépéshez. Az a helyzet, hogy élethosszig tartó tanulásra lettünk megteremtve, vagyis ez a normális, egészséges fejlődésünk elengedhetetlen része. Amíg taníthatóak vagyunk, addig teljes az életünk és ezt nem befolyásolja az sem, hogy egy idő után tanítókká is válunk. Igaz, hogy minden tanuláshoz alázat szükséges, de pont ezen keresztül léphetünk tovább egy lépcsőfokot. Sokan úgy gondolnak az Istenhitre is, mint egy valamikor megszerzett tudásra, ami egész életünkben elkísér bennünket. Ez csak részben igaz, mert a valódi kapcsolat a mennyei Atyával egy folyamatos növekedésről, tanulásról, fejlődésről, új tapasztalatokról és kihívásokról szóló csodálatos történet. Jézus Krisztus tanítványokat hívott el, hogy felfedezzék Isten országának titkait, kincseit és mindezt kamatoztassák is az életükben. Ez a számunkra előkészített felfelé vezető út! Légy kész teljes szívedből megérteni és bátran alkalmazni az örökkévaló tanítást!

Mennyei Atyám, taníts, vezess, éltess és segíts, hogy életem áldás lehessen!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!