2021. szeptember 26., vasárnap

Napi felülről:

A börtönben az éjszaka közepén Pál és Szilász imádkoztak, és dicséreteket énekeltek Istennek, a többi fogoly pedig hallgatta őket.

Apostolok cselekedetei 16. rész 25. vers*

Áldott vasárnapot, Isten dicséretének szabadító erejét, és az őszinte imádság felrázó hatalmát kívánom minden testvérem részére!

Pál apostol és munkatársa Szilász egy különleges nap éjszakáját a filippi börtön mélyén töltötték, miután megalázták, megverték és lábukat is kalodába zárták. Isten egyértelmű hívására érkeztek ebben a városba. Tudták, hogy itt a helyük. A Jézus Krisztusról szóló örömhírt osztották meg, akik pedig nyitott szívvel hallgatták őket, azoknak az életében csodálatos változások kezdődtek el. Egy jóslással foglakozó rabszolga leányt megszabadítottak a lelki megkötözöttségétől, amit a gazdái annyira rossz néven vettek, az elmaradó bevétel miatt, hogy rájuk támadtak és a hatóság közreműködésével jogtalanul megbüntették őket. Ők nem kiabáltak, nem panaszkodtak, nem vádaskodtak, mert hitték és tudták, hogy Istennek még ezzel a helyzettel is nagyszerű terve van. A szív békességének és szabadságának két kezét használták, az imádkozást és Isten dicsőítését. Ez pedig annyira erőteljes volt, hogy mind a foglyokat, mind a börtönőrt és családját megragadta és az Úrhoz vezette. A mennyei Atya ma is kész arra, hogy a fájdalmas körülményeket, akár a minket ért igazságtalanságokat is áldássá formálja, amikor vele és benne keressük a megoldásokat.

Mennyei Atyám, köszönöm a mai nap lehetőségeit, azt, hogy minden helyzetben velem vagy és csodálatos dolgokat fogsz elvégezni!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!