2021. szeptember 23., csütörtök

Napi felülről:

Ha tiszteled és féled az Örökkévalót, utad az életre vezet, s nyugodtan alhatsz, mert nem ér veszedelem.

Példabeszédek könyve 19. rész 23. vers*

Áldott csütörtököt, a Mindenható békességét, a reménység biztonságát és az élet erejét kívánom minden testvéremnek!

Mindenki megharcolja a maga küzdelmeit jól vagy rosszul, átél győzelmeket, sikereket illetve kudarcokat, veszteségeket is. Ebben nincs nagy különbség, pedig alapvetően ezek aránya szerint osztályozzuk az ember életét. Egyrészt az eredmények mögött rengeteg lemondás húzódik meg, önként vállalt áldozat, másrészt a legsikeresebbek sem kerülhetik el a nehézségeket. A másik jobb sorsának irigylése elsősorban ránk helyez nagyobb terhet. Az igazságtalannak megélt élethelyzetek miatti harag és neheztelés tőlünk vesz el életerőt és reménységet, pedig mi éppen élni szeretnénk. A mennyei Atya jól ismeri vívódásainkat és a boldogságkeresésünk kínjait, ezért nyitotta meg számunkra Jézus Krisztusban az életre vezető utat. Az Örökkévaló tisztelete, hatalmának elismerése és szeretetének megtapasztalása a siker, győzelem és megelégedett élet forrása. Lehet-e annál teljesebb öröm, mint amikor a Teremtővel együtt ünnepelhetjük az életet? Amikor a békességünket és nyugalmunkat a menny biztosítja, a saját erőtlenségünktől és gyengeségeinktől függetlenül. Ez a nekünk készített felfelé vezető út!

Mennyei Atyám, benned bízom, téged tisztellek, szeretlek és a te nevedet félem! Köszönöm a teljes élet ajándékát, amit nálad találtam meg!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!