2021. július 21., szerda

Napi felülről:

Hadd halljam meg, mit hirdet az Úristen! Bizony, békességet hirdet népének, híveinek, hogy ne legyenek újra oktalanok.

85. zsoltár 9. vers*

Áldott szerdát, halló füleket, értő és engedelmes szívet kívánok minden testvéremnek!

Mit hallunk meg és ki abból a sok hangból, amely folyamatosan ránk zúdul naponta. Mire figyelünk oda, melyiket követjük engedelmesen? A hangosabb, rámenősebb, vagy éppen hízelgőbb, ravaszabb szavaknak könnyebben megadjuk magunkat és helyezzük őket előtérbe néha gyengeségből, néha hiúságból. Utólag sokszor rájövünk, hogy kár volt odafigyelni, megnézni, időt pazarolni vagy megvenni azt, ami miatt értékes dolgokról maradtunk le, mert azok látszólag nem voltak olyan kívánatosak elsőre. Pedig az igazán nemes szavak nem kiabálnak, a békesség hangja nem erőszakos és a szeretet dallama nem tolakodó. A lelkünk hallása egy érzékeny műszer, amit könnyű tönkretenni, de tudatos figyelemmel és odaszánással képes megtanulni, hogyan lehet kiszűrni az értékest a hitvány, az egészségest a káros, a lényegest a haszontalan közül. A legcsodálatosabb lehetőség azonban a mennyei Atya szavának meghallása és megértése. A Tőle érkező helyreállító, biztató, bátorító és békességet hirdető hang a boldogságunk és jövőnk üzenete, amit oktalanság és bolondság elengedni a fülünk mellett.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy van üzeneted számomra! Köszönöm, hogy még mindig a javamat és békességemet munkálod! Rád szeretnék hangolódni és figyelni egész nap!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!