2024. január 5., péntek

Napi felülről:

„Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb.”

Lukács evangéliuma 9. rész 46. vers*

Áldott pénteket, a bennünk élő dicsőségvágy helyes, hasznos és építő megélését kívánom minden testvérem számára!

A velünk született természet szerint van bennünk egy erős vágy arra, hogy naggyá legyünk, felnézzenek ránk és megfelelően értékeljenek. Ennek gyökere az Örökkévaló képére és hasonlatosságára való teremtettségünk. A földi létünk egyik célja, hogy alkossunk, létrehozzunk és többre jussunk, de mindezt nem egyedül és nem csupán önmagunkért. Ne szégyelld tehát és ne akard eltitkolni, hogy jobb szeretnél lenni, csak használd fel ezt az belső ösztönzést úgy, hogy áldás fakadjon belőle. Mihelyt a bennünk szintén megbúvó önző érdekeknek engedjük át az irányítást, azonnal mások fölé akarunk kerülni, őket kívánjuk legyőzni, mert ettől reméljük a boldogságunkat. Ezt építő módon is levezethetjük a sport és a játékok kapcsán, de az igazi megoldás mégis abban rejlik, amikor Istennel együtt szeretnék naggyá válni, az ő terve és akarata szerint. Ekkor úgy lehetünk győztesek, hogy közben a többieket is felemeljük és nem lenyomjuk, befogadjuk őket és nem lenézzük. Formálódj, válj naggyá, nagyobbá, hogy egyre feljebb húzhass másokat is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által megmutattad, mi az igaz nagyság, dicsőség és győzelem, amikor benne szereteted lehajolt hozzám is, hogy az égig emeljen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!