2024. január 6., szombat

Napi felülről:

„Akkor te miért ítéled el testvéredet? Vagy te is, miért veted meg testvéredet? Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé.”

Pál levele a rómaiakhoz 14. rész 10. vers*

Áldott szombatot, önmagunk egészéges, előremutató szerepének, helyének betöltését és békességét kívánom minden testvérem számára!

Sok veszekedés, értelmetlen vitatkozás apró, jelentéktelen ügyből indul ki, mégis nagy vihar kerekedhet belőle. Miért tesszük ezt vagy veszünk részt bennük mégis? Az igazságérzetünk miatt, ami nagyon fontos alapja a létünknek, de könnyen be is csaphat bennünket, amikor büszkén beültet bennünket a bírói székbe, és eközben eltakarja előlünk, azt a tényt, hogy nekünk kell majd megállnunk az Örökkévaló ítélőszéke előtt. Milyen alapon akadsz ki és tartod magadat többnek azoknál, akik hozzád hasonlóak, de te mégis veszed magadnak azt a bátorságot, hogy irgalmatlan és türelmetlen feljebbvalóként viselkedj velük szemben? Amennyiben tényleg érzel, kaptál bármiféle felelősséget feléjük vagy felettük, az nem azért van, hogy elítéld őket, hanem azért, hogy a tudásoddal, tapasztalatoddal és ajándékaiddal szolgálj feléjük, segítsd őket és jó irányt mutass számunkra! Ez azzal kezdődik, hogy minden feszült pillanatban, problémás helyzetben adj időt arra, hogy először önmagadat ítélt meg, a saját indulataidat vizsgált meg a mennyei Atya előtt és várd meg a válaszát is! Meg fogsz lepődni, hogy hány veszekedés helyett lesz közös győzelem a végeredmény!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira türelmes vagy hozzám! Nem ítéltél el, vetettél meg bűneim, hibáim miatt, hanem abban segítesz, hogy győztesen kerüljek ki belőlük!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!