2024. január 4., csütörtök

Napi felülről:

„Tartsd meg életemet nevedért, Uram, hozz ki engem a nyomorúságból a te igazságodért!”

143. zsoltár 11. vers*

Áldott csütörtököt, a felülről érkező, személyre szabott segítség biztonságát, erejét és valóságát kívánom minden testvérem számára!

Igaz, hogy felnőttként egyértelműen felelős vagyok a gondolkozásomért, döntéseimért és tetteimért, de az hazugság, hogy az életben egyedül kell boldogulnom és alapvetően csak magamra számíthatok. Nem csak akkor, amikor a saját képességeim és lehetőségeim korlátozottak, mint a gyermekkorom idején, ahol nem maradtam volna életben szülői segítség nélkül, hiszen alapvetően kapcsolatra, közösségre lettem teremtve. Az emberi kötődések, barátságok és az ebben megélt szeretet nem csupán színezik, édesítik és boldogítják a létemet, hanem ezekben teljesedhet ki, lehet igazán termékeny és gyümölcsöző. Ezek előtt és fölött azonban ott van a mennyei Atya jóakarata, aki nem mondott le rólam és nem annak örül, amikor büszkén bebizonyítom, hogy nélküle is boldogulok, hanem amikor vele együtt vagyok boldog! Az életem megtartását, megőrzését és megújítását tőle kérni, várni és igényelni nem gyengeség, hanem a megoldás kulcsa. A baj, nyomorúság és gyötrelem idején hozzá kiáltani, rá számítani és benne bízni a legjobb választásom!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert számíthatok jelenléted erejére minden körülményben! Veled együtt vagyok igazán boldog és megelégedett!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!