2024. január 3., szerda

Napi felülről:

„Hiszen azért dolgozunk és küzdünk teljes erőnkkel, mert az élő Istenben reménykedünk és bízunk, aki minden embernek megmentője, de különösképpen a hívőknek.”

Pál első levele Timóteushoz 4. rész 10.vers*

Áldott szerdát, az élő Istenben vetett hittel és bizalommal megélt hétköznapokat és küzdelmeket kívánok minden testvérem számára!

Az élet szerves része a küzdelmes, odaszánt és nagyrészt fáradságos munka. Alkotni, terveket megvalósítani és fejlődni csak ezen keresztül lehetséges, ezért legyőzve a lustaságunkat, a kényelmességünket és hitetlenségünket, használjuk ki az ebben rejlő áldásokat! Azonban az sem lényegtelen, hogy milyen szándék, ok és cél áll a hozzáállásunk hátterében, hiszen a munkánk gyümölcsének ez fogja megteremteni az izét. Hiába érünk el sikereket, ha közben tönkre tesszük a kapcsolatainkat, mérgezzük a családi, munkahelyi légkört vagy másokat becsapva, kihasználva jutunk előnyökhöz, ez általában nagyon keserű eredményeket szül. Az irigység is elég gyakori tanácsadónk céljaink kitűzésében, de, amennyiben nincs mögötte valamilyen mélyebb és tisztább vágyunk, akkor zsákutcába vezetheti az életünket, mert elpazarjuk az erőnket mások sikerének utánzására és nem a saját életünket valósítjuk meg. Az élő Istenben vetett reménység, bizalom és hit azonban minden kérdésben megfelelő, hosszútávú és építő erőforrásunk lehet, melyet követve jó irányba haladunk és a fáradozásunk nem lesz hiábavaló, hanem jó gyümölcsökkel teljes!

Mennyei Atyám, benned bízok, hiszek és reménykedek, ezért dolgozok, fáradozok, mert tudom, hogy veled, érted és miattad érdemes élnem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!