2024. január 2., kedd

Napi felülről:

„A földre estem, és hangot hallottam, amely így szólt: Saul, Saul, miért üldözöl engem?”

Az Apostolok Cselekedetei 22. rész 7. vers*

Áldott keddet, Jézus Krisztus felismerését, követését és szolgálatát kívánom minden testvérem számára!

Saul, más néven Pál, akinek a Szentlélek által ihletett leveleit ma is olvashatjuk a Bibliában, tanulságos utat járt be, addig is, amíg megismerte az Örökkévaló igazi valóságát, szeretetének erejét. Vallási buzgalma, fanatizmusa példás volt, de miközben az Isten ügyét akarta szolgálni teljes odaadással, valójában éppen azt a Jézust kergette, üldözte és ítélte el, akiben az Atya igazsága megtestesült. Hogyan lehetséges ennyire vaknak lenni, célt téveszteni, miközben lelkiismeretesen tesszük a dolgunkat? Miért tatjuk magunktól távol, vádoljuk és üldözzük azt, aki mindenkinél többet tett értünk, ráadásul a jelenünk és jövőnk boldogsága is benne teljesülhet. Meddig ellenkezünk és harcolunk tovább azzal a szeretettel, amely meg tud bennünket menteni a rossz lelkiismeretünktől, téves útjainktól. Érdemes-e megvárnunk, amíg leesünk a magas lóról, a földre kerülünk és összetörünk vagy már most szembenézünk azzal, akit nem üldöznünk kellene, hanem megismernünk, nem hibáztatnunk, hanem követnünk és nem elzárnunk magunktól, hanem szolgálnunk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert minden tévedésem, gyűlölködésem és büszkeségem ellenére te megkerestél Jézus Krisztusban, hogy megments, megtarts és szeretetedben éltess!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!