2024. január 1., hétfő

Napi felülről:

„Akkor állandóan éneklek nevedről, naponként teljesítem, amit megfogadtam.”

61. zsoltár 9. vers*

Áldott Új Évet, hétfőt, az ígéreteink, fogadalmaink és felajánlásaink bölcs megfontolását és naponkénti megvalósítását, teljesítését kívánom minden testvérem számára!

Megérkezett az év első napja, amely megnyitotta az előttünk álló út eddig zárt ajtaját. Mivel az életünk nem fejeződött be a tegnappal, csupán átléptünk egy időküszöböt, ezért mielőtt belevágnánk a mindennapok sűrűjébe nézzünk először fel, hogy észrevehessük azokat a hegycsúcsokat, amelyekért érdemes lesz megküzdeni 2024-ben. Utána nézzünk önmagunkra, hogy mi az, amit nem érdemes tovább cipelnünk erre a fáradságos utazásra, mert csak hátráltatnának a célok elérésében. A legfontosabb talán mégis az, hogy nézzünk a lábunk elé, hogy milyen úton, vágyakkal és elgondolásokkal indulunk neki a jövőnknek. Ne fogadjunk és ígérjünk semmit sem meggondolatlanul, felelőtlenül vagy könnyelműen, mert már a rajtnál vesztesek leszünk és csak idő kérdése, mikor adjuk fel, szegjük meg és felejtjük el azt, ami most még annyira fontosnak tűnik. Összpontosítsunk a legfontosabb területekre, a testünk, gondolataink és a lelkünk egészségére és hasznára. Ne vágyálmokat kövess, hanem azt, ami működhet az életedben, akár azért, mert már átélted, akár azért, mert tudod, hogy számodra is lépésről lépésre megvalósítható. Kérd a mennyei Atya tanácsát mielőtt bármit megfogadnál! Amiben pedig békességet talál a szíved, azt írd le, mond el valakinek, akiben megbízol, hogy tanú lehessen és kezd el ma a változást! Naponként küzdj meg érte és adj hálát Istennek minden kicsi sikerért! Ne hagyd abba, ha elbuksz, hanem kelj fel, kérj erőt a folytatáshoz, mert csak akkor leszel győztes, ha nem adod fel a jóért való harcodat! Az Örökkévaló pedig veled lesz, hiszen őt hívtad segítségül és folyamatosan lesz mit megénekelnie a lelkednek!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert sokkal több jót terveztél számomra ebben az évben, mint amit most el tudok képzelni! Kérlek segíts, hogy felismerjem és megértsem mit kell tennem, miben kell változnom és mihez kell ragaszkodnom, hogy naponta teljesíthessem fogadalmaimat és hálásan dicsérjelek a győzelmekért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!