2023. november 21., kedd

Napi felülről:

„Boldog és áldott, aki tiszteli embertársait, de aki makacs, bajba kerül.”

A példabeszédek könyve 28. rész 14. vers*

Áldott keddet, az embert és Istent tisztelő élet jó gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

A kemény, makacs és konok szív lehet, hogy folyamatosan hajt előre, de nagyon veszélyes utakra fog vezetni. Egyrészt beszűkül számára az élet teljessége és az ügyek sikere sokkal fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatai. Másrészt eljön az a pont, ahol össze fog törni, szét fog esni, mert az érzékenység, tisztelet és szeretet hiányzik belőle. Egy fa lehet, hogy elveszti néhány ágát a viharban, de akkor is tovább fog növekedni, újból kihajt és gyümölcsöt hoz, míg a kemény szikla csak kopni tud megújulni soha. A boldog élet nem valahol vár ránk, hanem a szívünk megfelelő hozzáállása építi fel. Folyamatosan képes fejlődni, növekedni és terhet hordani, mert megvan benne az a félelemmel teljes tisztelet az Élet felé, amely miatt a reménye, hite minden helyzetben megmarad és kivirágzik. Ez az áldott életszemlélet és felfogás arra alapoz, hogy sem az Istennel, sem az embertársainkkal való jó kapcsolat nélkül nem lehet teljes, boldog és örömteli a létünk. Így a kedvesség, türelem és jóság értékesebbé válik, mint bármilyen más siker!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy segítesz, hogy szívem telve legyen érzékenységgel, tisztelettel és szeretettel, mert ez vezet az életre!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!