2023. november 20., hétfő

Napi felülről:

„Minden keserűség, düh, harag, kiabálás és rágalmazás kerüljön messze tőletek az összes gonoszsággal együtt!”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 31. vers*

Áldott hétfőt, a lélek, közösség és kapcsolatromboló indulatok, gondolatok és megnyilvánulások megítélését, elvetését és távol tartását kívánom minden testvérem számára!

Gaz és gyom magától nő a kertünkben, nem szükséges, hogy még gondozzuk és segítsük is, hogy tovább szórja magjait. Inkább küzdeni kell ellene, gyökerestül kigyomlálni, kiírtani, hogy ne fojtsa meg hasznos növényeinket, virágainkat. A kapcsolataink kertjében mégis gyakran megtűrjük, dédelgetjük, sőt még terjesztjük is a gonoszság sokféle magját, mert bizonyos helyzetekben előnyösnek látjuk azokat a másik legyőzésére vagy megfékezésére. A keserűség, méltatlankodás és zúgolódás nem azért élhet és virulhat bennünk, mert mások rosszak voltak velünk, hanem a saját gondolkodásunk miatt. Mindenképpen fájni fog, sebeket ejt és leterhelő, amikor igazságtalanul, érzéketlenül vagy rosszindulatúan bánnak velünk, de erre nem az a megoldás, ha engedjük, hagyjuk a gonoszt a lelkünkre telepedni, emészteni magunkat és háborogni, hanem minél gyorsabban azonosítani kell a probléma gyökerét, megbeszélni és rendezni azt. Lehet, hogy az derül majd ki, hogy nem is a másik volt a vétkes, hanem én értettem valamit félre, de lehet, hogy éppen ez segít valakinek felismerni, hogy megbántott, pedig nem akart és észre sem vette. Kerüljön nagyon messze tőlünk a gonoszság összes fajtája és formája!

Mennyei Atyám, hálát adok gonoszságot irtó és távol tartó jóságodért, irgalmadért és megbocsátásodért!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!