2023. március 21., kedd

Napi felülről:

„Örüljetek az Úrnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!”

32. zsoltár 11. vers*

Áldott keddet, az öröm mélyről fakadó, kimeríthetetlen és megtartó forrásának jelenlétét és élményét kívánom minden testvérem számára!

A lelkünk öröm nélkül kiszárad, megkeményedik és elviselhetetlenül fájdalmas lesz. Vannak természetes, teremtettségünkből fakadó örömforrásaink, amelyek időszakosan képesek táplálni bennünket. Ezeket gyakran ajándékba kapjuk, de ahhoz, hogy tiszták és üdítőek maradjanak foglalkozni kell velük. Ilyen a családi kapcsolatrendszerünk. Alapvetően itt tanulhatjuk meg a boldogság és öröm egészséges megélését, de ha szennyezett, mérgezett lesz, akkor a legtöbb szenvedést is ez okozhatja. Aki mindezt rendben, szeretetben tartja egész földi életét beragyoghatja, hiszen az unokák, dédunokák által még a nemszeretem napokra is jutnak majd örömcseppek és hálakönnyek. Van azonban, amikor nekünk kell ásnunk, megdolgoznunk ezekért, például a barátságok kialakításában. Érdemes ebbe időt fektetni, mert egy jó, igaz barát a legszárazabb időben is képes felüdíteni. Adatott számunkra azonban egy kimeríthetetlen és mindennél mélyebb örömforrás is, amely a mennyei Atyától származik és oda is vezet bennünket. Ez az igazak, akik felülről várják, kapják igazságukat, a tiszta szívűek, akiket az Örökkévaló újított meg kifogyhatatlan és elvehetetlen örömforrása!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyi örömöt adtál itt a földön a sok szenvedés között is! Magasztallak és ujjong a lelkem, mert benned megtaláltam a kimeríthetetlen öröm, boldogság és áldás forrását!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!