2023. március 20., hétfő

Napi felülről:

„Aki tanulni vágyik, elfogadja a helyreigazítást, aki pedig visszautasítja, ostoba marad.”

Példabeszédek könyve 12. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, a tudásvágy, tanulás és taníthatóság helyes, egészséges és hatékony megélését kívánom minden testvérem számára!

A teremtettségünk természetes velejárója a tudásvágyunk, az ismeretszerzés, megismerés és tanulás célkitűzése. Ennek elengedhetetlen feltétele egy bizonyos alázat megléte, annak az elismerése, hogy aki nálunk többet tud, bölcsebb és okosabb, attól helyreigazítást, intést és segítséget elfogadunk, sőt igényeljük, mert azzal csak előrébb jutunk. Ez egy bizonyos életkorig nem is probléma, de elérve egy szintre, felépíthetünk magunknak büszkeségből, beképzeltségből és okoskodásból álló délibábot, amit nem csupán elhiszünk magunkról, hanem meggyőződésünké is válik. Már nem tanulni szeretnénk, hanem másokat kioktatni. A helyreigazítást nem segítségnek értékeljük, hanem támadásnak és megalázó vádaskodásnak. Nem magunkhoz képest szeretnénk egyre tovább érni, hanem másokat megítélni. Ez sajnos a taníthatóságunk, fejlődésünk végét is jelenti, hiszen azt az ajtót zárjuk be és dobjuk el magunktól a kulcsát jó messzire, ami a bölcsességre nyílik. A legtragikusabb azonban az, ha a Mindenható intését és figyelmeztetését vesszük félvállról, mert nem csupán ostobák maradunk, akik még büszkék is erre, de az életünket, a jövőnket tesszük vele tönkre.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy gyermekedként tanítasz, figyelmeztetsz és amikor kell, meg is feddesz, mert erre van szükségem ahhoz, hogy egészségesen növekedjek!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!