Krisztus testbeszéde a gyülekezet

Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor. 12:27

Az elmúlt időszakban nagyon foglalkoztatott annak megértése, hogy milyen ismertető jegyei vannak a Krisztus gyülekezetének és abban nekem milyen szerepet szán az Isten. Éppen ezért a héten ezt az imatémát hozom elétek, hogy imádkozzunk azért, hogy gyülekezetünk még inkább Krisztusra mutató legyen. Manapság egyre nagyobb teret nyer az a tévtanítás, hogy igazából nincs is szükség gyülekezetre, hiszen megélhető a hitélet és az Istennel való közösség gyülekezet nélkül is.

Meggyőződésem, hogy nem lehet megmaradni a hitben gyülekezet nélkül. Itt nem azt mondja Pál, hogy te a Krisztus tagja vagy, hanem azt, hogy Ti (együtt) a Krisztus tagjai vagytok. Ebből következően a Krisztus testbeszéde a gyülekezet és mint ilyen a legjobban a gyülekezet képes arra, hogy bemutassa a világnak Krisztust. Ezért tehát a Krisztushoz való tartozásomat és elköteleződésemet alapjaiban határozza meg az, hogy hogyan viszonyulok a gyülekezetemhez.

Uram áldalak téged azért, hogy a tested tagja lehetek. Köszönöm, hogy ebben a testben te helyet, célt, feladatot és az ezek betöltéséhez szükséges ajándékokat adtál nekem is. Arra vágyunk, hogy még inkább be tudjunk Téged mutatni a világnak! Szeretnénk megerősíteni identitásunkat benned és elköteleződésünket feléd.

Ámen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!