2023. június 10., szombat

Napi felülről:

„Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 12. rész 14. vers*

Áldott szombatot, a közösségben megélt egyediségünket és az egymásra utaltságunk erejét kívánom minden testvérem számára!

Az egyediségünk, a különlegességünk nem az egységet akadályozó különcködés, hanem a teremtettségünkből fakadó ajándék. Nem kell egyformának lennünk, mert az Isten nem ezt várja tőlünk, nem így alkotott minket és nem is lenne hatékony. Nekünk olyanná kell formálódnunk, hogy be tudjuk tölteni a saját küldetésünket, szerepünket, amit felülről kaptunk, mert a boldogságunk, megelégedettségünk is ebből fog táplálkozni. Ennek az igazságnak a másik oldala az a tény, hogy nem mi vagyunk és nem is mi leszünk a teljesség. Egyedül nem vagyunk egészek. Szükségünk van társakra, akik szorosan kapcsolódnak hozzánk, kiegészítenek bennünket, mások, mint mi, mégis velük éljük meg az igazi egységet. Ez a sokféle tagból álló test csodája. Légy bátran azzá, akinek megálmodott a Teremtő! Ne engedj se az irigység, se az értéktelenség kísértésének, mert elveszi tőled a kiteljesedés, az egészséges növekedés lehetőségét. Soha ne hidd el, hogy egyedül kell boldogulnod, magadra vagy utalva, csak önmagadban bízhatsz, mert ez távol fog tartani azoktól, akikkel együtt lehet teljes az életed. Egy egészséges tag légy, aki megtalálja és betölti szerepét a testben és szoros szeretetkapcsolat köti a többiekhez!

Mennyei Atyám, hálát adok a test felépítésének csodájáért! Köszönöm az egyediségem értékét és a közösség erejét, amelyben megélhetem az egység békességét és biztonságát!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!