2023. június 11., vasárnap

Napi felülről:

„Mert megpróbáltál minket, Istenünk, megtisztítottál, mint az ezüstöt.”

66. zsoltár 10. vers*

Áldott vasárnapot, a kipróbáltság tiszta értékét és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az világosan érthető, hogy amit elkészítünk valamire azt használni is szeretnénk, nem csupán megelégedni azzal, hogy elkészült. A gyakorlatban derül ki, hogy mennyire megbízható, tartós és használható az eszközünk. Mi, emberek sokkal többek vagyunk, mint egy gépezet vagy egy készülék. Bennünket is összetett és bonyolult rendszer épít fel, van célunk és feladatunk, de lelkünk is önálló döntési joggal. Ezzel együtt velünk kapcsolatban is igaz, hogy a próbák során derül ki az igazi értékünk. Nem az a valódi kincsünk, amit megtermelünk vagy előállítunk. Nem az az erényünk, amit a vagyonunk mutat rólunk, hanem a szívünk egyszerű tisztasága. A Teremtő mindezt jól előkészítette, de a családi körben, a szomszédokkal való kapcsolatban, a munkatársi közösségben lesz nyilvánvaló, hogy nekünk mi az igazán fontos és drága. A mennyei Atya a szeretet élő jelenlétét tette az első helyre, hiszen ez az a nemes érték, ami tőle származik, de bennünket is beáraz. Ne a próbák miatt legyél elkeseredve, hanem az bántson, ha nincs benned elég tiszta szeretet! Isten, amíg élsz és kéred, segíteni fog abban, hogy a nehézségeken keresztül kipróbált hited, szereteted és reménységed egyre inkább növekedjen!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megpróbálsz, hogy kipróbált, felkészült és tiszta eszközöd, gyermeked lehessek, akiben ott ragyog a szereteted!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!