2023. június 9., péntek

Napi felülről:

„Hanem újbort új tömlőbe kell tölteni.”

Lukács evangéliuma 5. rész 38. vers*

Áldott pénteket, az újabb életszakaszainkhoz illő, megfelelő keretek és szokások kialakítását kívánom minden testvérem számára!

Sokkal többször szeretnénk jó irányba változtatni az életünk menetén, mint ahányszor ténylegesen sikerül. Vannak nagyon jó ötleteink, álmaink, sőt elhatározásunk is, de a megvalósulás mégis elmarad. El szeretnénk kezdeni egy újat, de ha a szokásaink, éltmódunk változatlan marad, csak idő kérdése, hogy elveszítjük a lendületünket és feladjuk. Új életszakaszhoz megfelelően megváltozott keretek, szabályok és szokások kellenek, hogy ne hátráltassák, hanem erősítsék a helyes, egészséges folyamatokat. Az önmagában dicséretes, ha felismerjük, hogy a meglévő életmódunk helytelen, egészségtelen, talán még önpusztítót is, de a maradandó és építő változások feltétele az ehhez igazodó körülmények biztosítása. Új bor évente készül. Az életünk menetén nem valószínű, hogy ilyen gyakorisággal fogunk változtatni, de a megújulásunk akkor is elkerülhetetlen. Amíg terem a szőlő, addig lesz új termés és új bor. A lelki gyümölcstermés hasonlóképpen új áldásokat hoz az életünkbe, amennyiben nem ragaszkodunk a régi szokásainkhoz, hanem készek vagyunk a változásra.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te a megújulást támogatod, segíted és bátorítod az életemben. Taníts meg, hogy mit kell megváltoztatnom ahhoz, hogy tartós és előremutató eredmények legyenek az életemben.  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!