2023. december 26., kedd

Napi felülről:

„Mária pedig mindez igéket megtartja, és szívében forgatja vala.”*
„Mária pedig mindezeket a beszédeket megjegyezte, és szívében forgatta.”**
„Mária azonban a szívébe zárta mindezt, és később is sokat gondolkodott rajta.”***
„Mária meg mind emlékezetébe véste szavaikat és szívében egyeztette.”****
„Mária pedig mindent gondosan megőrzött, ezeket az igéket, kijelentéseket összeillesztve, értelmezve a szívében.”*****

Lukács evangéliuma 2. rész 19. vers

Áldott keddet, karácsony másnapját, a felülről kapott kijelentések, üzenetek, igék figyelmes meghallását, megértését, értékelését és megtartását kívánom minden testvérem számára!

Mária ott volt az események középpontjában. Szinte mindent hallott, tudott, sőt átélt, de még neki sem volt könnyű mindezt feldolgozni, összeilleszteni és értelmezni. Ehhez idő, kellő figyelem és felülről való megértés is kellett. Ezeket már a lélek, a szív mély gondolatai és hite rakja össze, őrzi meg és értékeli megfelelően. Erre pedig mindannyiunknak szüksége van, ha nem akarunk csak külső szemlélők maradni, ha nem elégszünk meg a puszta tényekkel, élményekkel, ha a felszínnél, az érzéseknél, a szavaknál többre vágyunk. Először is mindazt gondosan, figyelmesen őrizd, tartsd életben és emlékezetben, ami igazán értékes, amit bármikor és bárki által üzent neked Isten, kijelentett vagy ígért.  Ez azért is fontos, hogy ne csupán egy eszköz legyél és maradj az Örökkévaló kezében, hanem felfedezd, hogy ez a te történeted is! Nem menj tovább úgy az ünnepek sűrűjéből, hogy nem viszel magaddal, a szívedben olyan mennyei útravalót, amin gondolkodnod kell, össze kell illesztened és meg kell látnod a saját szerepedet, helyedet és jövődet is általa!

Mennyei Atyám, hálát adok, mindazért, amit jóvoltodból már átélhettem az ünnepek alatt! Semmit sem szeretnék ezekből elhagyni, elveszteni, inkább összerakni, megérteni és alkalmazni!

*Revideált Károli fordítás; **Revideált új fordítás; ***Egyszerű fordítás; ****Szent István Társulat; *****Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!