2023. december 25., hétfő

Napi felülről:

„Bementek a házba, és ott találták a gyermeket, anyjával, Máriával együtt. Leborultak a gyermek előtt, és imádták. Majd felnyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.”

Máté evangéliuma 2. rész 11. vers*

Áldott hétfőt, karácsonyt, az ajándékozás és a megajándékozottság örömét, felemelő erejét és békességét kívánom minden testvérem számára!

A napkeleti tudós és misztikus csillagászok megláttak egy új csillagot, ami többet jelentett számukra, mint egy izgalmas felfedezés, mert az addigi ismereteik alapján tudták, hogy ennek mély üzenete van. Valószínűleg nem csak ők pillantották meg ezt az égi jelenséget, hanem mindenki más is, de ők felismerték ennek a jelentőségét. Nem csupán annyit tettek, hogy feljegyezték a látottakat, dokumentálták a tényeket, következtetéseiket és elnevezték a csillagot, hanem megértették a feladatukat, elhívásukat. Felelőséggel járt mindaz, amit láttak és felfedeztek. Tovább kellett kutatniuk, pontosan utána kellett járni mi és hogyan történt. Ezért felvállalták a hosszú utazás minden veszélyét és a tudásuk meggyőződése alapján már előre ajándékokkal készültek a megszületett király számára. Természetesen először a fővárosban, Jeruzsálemben, a királyi palotában keresték a gyermeket, de végül pont Heródes a hivatalos, de nem a királyi családból származó uralkodó küldte őket tovább Betlehembe, amit a csillag is megerősített. Talán nem is volt annyira meglepő számukra mindez, hiszen ebben a kisvárosban találhatták Dávid házának valódi leszármazottait, akik törvényesen lehettek volna királyok. Ők már akkor, minden politikai, kulturális és vallási elképzelés ellenére is hódoltak Jézus előtt, mert meglátták benne a jövőt. A születésnapost ma is megtalálhatjuk, ha fontos számunkra a vele való találkozás!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztusban az én örök királyom is megszületett!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!