2022. május 15., vasárnap

Napi felülről:

„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.”

Ezékiel könyve 36. rész 26. vers*

Áldott vasárnapot, a megújítás, megújulás és helyreállás örömteli csodáját kívánom minden testvérem számára!

Amikor már minden veszni látszik, mert a szív megkeményedett, a jó érzések tovaszálltak, és a szeretet meghidegült, akkor ad az Örökkévaló még egy esélyt a reményteljes folytatásra. Ez azonban már nem emberi akaraton, ígéreteken múlik, hanem a mennyei Atya irántunk való jóságán. Ez egy igen súlyos, de életmentő lelki műtét, szívátültetés által lehetséges változás. Természetesen addig nekünk kell eljutnunk, hogy felismerve és komolyan véve a bajt kérjük Isten valóságos segítségét, és ne ragadjunk le mások hibáztatásánál. Arra lettünk megteremtve, hogy érzékenyek legyünk a Mindenható, és ezzel együtt embertársaink felé is. Fájjon, ami nekik fáj, felelősséget érezzünk irányukban, és örömük, győzelmük bennünket is felemeljen. Amikor ez összetörik, háttérbe szorul, mert másféle célokat tűztünk magunk elé, a szívünk bezárt, elzárkózott és elkezdett önmagának élni, akkor eljött az ideje a mélyreható átalakulásra. Jézus Krisztus halála és feltámadása megnyitotta mindegyünk számára a mennyei műtő ajtaját, és meg is fizette ennek a drága, emberileg megfizethetetlen beavatkozásnak az árát. Ebbe a mennyei kezelésbe még senki sem halt bele, csak új életet kapott, de rengetegen vesznek el, akik kihagyják ezt a felülről adatott lehetőséget!

Mennyei Atyám, köszönöm életmentő segítségedet! Az új szívet és lelket, amit nem csak megígértél, hanem meg is adtál számomra, mert enélkül elvesznék!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!