2022. május 16., hétfő

Napi felülről:

„Aki viszont az igazságot követi, és azt teszi, ami helyes, az kijön a világosságra, hogy nyilvánvaló legyen: ezeket a dolgokat Isten tetszése szerint és Isten által tette.”

János evangéliuma 3. rész 21. vers*

Áldott hétfőt, világos, igaz és Isten szerinti gondolatokat, tetteket, utakat kívánok minden testvérem részére!

Az életünk legjobb, legboldogabb és legáldottabb döntéseitől, útjaitól és időszakától foszthat meg bennünket a szégyenérzetünkre adott rossz válaszunk. Az elkerülhetetlen, hogy hibázzunk, és ebből fakadóan szembesüljünk ennek fájó következményeivel, de még ennyi sem kell ahhoz, hogy másokhoz képest értéktelennek lássuk önmagunkat, és szégyen töltsön el bennünket, mert valamiben kevesebbeknek tűnünk, nem tudunk megfelelni az elvárásoknak. Ez a lélek mardosó fájdalma, ami megkeserítheti évtizedekre az életünket, de el is veheti azt teljesen. Nem megoldás sem a takargatás, sem a menekülés. Mások hibáztatása sem fog szabadulást adni ebből az ingoványból, mert ezek a válaszok, csak mélyebbre húznak le. A mennyei Atya azonban elénk adott egy olyan lehetőséget, ami valóságos szabadságot adhat számunkra. Minden sötét, bántó és gonosz kísértés és tett legjobb és leghatékonyabb ellenszere Isten világossága, ami lélektisztító és fertőtlenítő hatású teljes mértékben. Be kell vallani a tévedéseinket, nem elsunnyogni. Ki kell mondani arról, ami rossz és helytelen az életünkben az igazságot és bátran, hittel változtatni és nem megmagyarázni. El kell fogadni, meg kell érteni, hogy Isten értékesnek lát bennünket, hiszen bebizonyította mennyire szeretett minket, már akkor, amikor még szégyenteljesek voltunk. Ez az életünk igazi és helyes útja!

Mennyei Atyám, köszönöm világosságod erejét!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!