2022. december 15., csütörtök

Napi felülről:

„És így, ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 12. rész 26. vers*

Áldott csütörtököt, a közös teherhordozás mellett a közös öröm jó ízét kívánom minden testvérem számára!

A test egysége a sokféle tag szoros közösségéből fakad. Mindegyik testrésznek különböző feladata, adottsága és lehetősége kínálkozik arra, hogy építse önmagát és a többieket is. Ha bármelyiket elválasztjuk az egész testtől, akkor magában életképtelen lesz, de amíg együtt él vele, addig jóban és rosszban is osztozni fognak. Ez a természetes kép és példa, amit saját magunkon és magunkban is megtapasztalhatunk mutatja be azt a kapcsolatrendszert, amely összeköt bennünket azokkal, akik Jézus Krisztusban hisznek, bíznak és reménykednek. Szenvedni senki sem szeret, de mégis többször át kell élnünk mindaddig, amíg élünk és érzünk. Nem mondhatom a másiknak, hogy a problémája engem nem érint, hiszen amíg ő beteg, addig az nekem is rossz, engem is terhel. Ezért, amikor segítek neki meggyógyulni, helyreállni azzal magammal is jót teszek. Ez azt is jelenti, hogy a győzelmeink, a megbecsülésünk öröme, dicsősége is kiárad többiekre, mert együtt küzdöttünk és egy cél felé haladunk!

Mennyei Atyám, köszönöm az egység jelentőségét, erejét, felelőségét és örömét is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!