2022. december 14., szerda

Napi felülről:

„Mindent méltatlankodás és megjegyzések nélkül tegyetek!”

Pál levele a filippiekhez 2. rész 14. vers*

Áldott szerdát, a feladataink, munkánk odaszánt, becsület és felelősségteljes elvégzését kívánom minden testvérem számára!

Nem csak az a lényeges, hogy mit teszünk meg, hanem az is, hogy milyen módon, szívvel, lélekkel vagy hozzáállással. Vannak feladatok, amelyeket azért esik nehezünkre elvégezni, mert annál többre tartjuk magunkat. Méltatlannak érezzük, hogy nekünk kell vele foglalkozni, hiszen sokkal jobb dolgunk is akadna ennél. Megjegyzéseket teszünk, okoskodunk és problémázunk, ahelyett, hogy a lehető legjobban, legszebben és legpontosabban munkálkodnánk. A cselekedeteink és a magatartásunk nem egyszerűen csak minősít bennünket, hanem ezek jelzik a valódi szívügyünket és hitünket. Amikor a zúgolódás, elégedetlenség kibuggyan belőlünk, az a lelkünkből érkezik, ezért nem az a kérdés, hogy miként tudjuk magunkba tartani, elfojtani, leplezni mindezt, hanem az, hogy mi az útja annak, hogy a szívünk megtisztuljon és visszanyerje tisztaságát, egészségét. A mennyei Atya nem arra tanít bennünket, hogyha fogcsikorgatva is, de fogjuk be a szánkat, és semmi rosszat ne mondjunk, nehogy megbüntessenek érte. Ő tiszta, odaszánt, becsületes és felelősségteljes életre hívott el, ami legbelül dől el, és lesz belőle áldott álom, gondolat, szó és tett!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert van kiért és miért élnem minden nap! Dolgoznom, munkálkodnom a lehető legmélyebb odaszánással!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!