2022. december 13., kedd

Napi felülről:

„Aki hízeleg a másiknak, az csapdát állít neki.” 

Példabeszédek könyve 29. rész 5. vers*

Áldott keddet, az igazság, valóság és a teljes kép megértését, megismerését és képviseletét kívánom minden testvérem számára!

Visszajelzésre, szembesítésre, tükörre szükségünk van ahhoz, hogy egészségesen fejlődjünk, növekedjünk. Egy szülő bármennyire is elfogult gyermeke iránt, csak akkor szereti őt jól, ha segít meglátni a hibáit és annak kijavításában is mellette áll. Az ellenségeink első sorban a tévedéseinket, gyengeségeinket emelik ki, nagyítják fel. A barátaink, ha tényleg velünk vannak, akkor a jó és rossz dolgainkkal is szembesítenek, hiszen egy csapatban játszunk. Mi van azokkal, akik csak hízelegnek, csak szépeket, jókat mondanak a szemünkbe? Látszólag ők a legjobbak hozzánk, ők szeretnek igazán, pedig ez ténylegesen egy csapda, amibe nem is olyan nehéz belesétálni. Az egyik veszélye, hogy erre hallgatva torzul a valóságképünk és ezzel együtt elveszthetjük azokat, akik igazán kedvelnek és szeretnek bennünket. A másik probléma, hogy egyre jobban szeretnénk megfelelni a látszatnak és belesüllyedünk az üres kétszínűség mocsarába, ahol elszórhatjuk a legfontosabb lehetőségeinket. A mennyei Atya szeretete, tanítása és intése pont ettől akar megóvni bennünket, hogy ne csupán emberi szemmel lássuk tisztán a helyzetünket, hanem felülről is rálássunk önmagunkra!

Mennyei Atyám, te nem hízelegsz, hanem valóban szeretsz, hogy egyre inkább az legyek, akinek születtem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!