2022. december 16., péntek

Napi felülről:

„Hogyan lehetséges, hogy higgyetek ti, akik dicsőséget egymástól vesztek el, de a dicsőséget, amely az egyedüli Istentől származik, nem keresitek?”

János evangéliuma 5. rész 44. vers*

Áldott pénteket, Isten jelenlétének, dicsőségének és dicséretének örömét, erejét és hatalmát kívánom minden testvérem számára!

A jó hírnevünk, megítélésünk rendkívül lényeges kérdés számunkra, mert az értékességünket legtöbbször ebből vezetjük le. Amennyiben szépeket mondanak rólunk, dicsérnek és elismernek bennünket, akkor úgy érezhetjük, hogy minden rendben van velünk. Sőt, aki valamilyen képessége, tulajdonsága, eredménye vagy gazdagsága alapján kiemelkedik a többi ember közül, a nevét nem csak ismerik, de fel is emelik, az könnyen gondolhatja, hogy ezzel fölötte áll az embereknek, olyat is megtehet, amit mások nem. Ez már önmagában is elhozhat egy jellemtorzulást, beképzelt, önlelt vagy képmutató életet, de igazán nagy baj abból lesz, ha ezzel megelégedve, betelve, nem keressük a dicsőség valódi forrását, Isten jelenlétét és hatalmát. Amikor a helyére kerül a szívünkben az Örökkévaló dicsősége, dicsőítése és valósága, akkor ez óhatatlanul alázatra késztet. Rájövünk, hogy nem az a legfontosabb, hogy emberi szinten milyen véleménnyel vannak rólunk, hanem az, hogy milyen a kapcsolatunk a dicsőség Urával!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a te dicsőséged nem elvesz tőlem, hanem felemel, nem kisebbé tesz, hanem meggazdagít!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!