2021. november 17., szerda

Napi felülről:

A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad.

Pál második levele Timóteushoz 3. rész 13-14. vers*

Áldott szerdát, minden bennünket megkörnyékező gonosz ellenére, a jóban és nemesben való megerősödést, és a szeretet kitartó reménységét kívánom minden testvérem részére!

Minden álnokságot, gonosz szándékot, megtévesztő hazugságot el lehet leplezni a felületes figyelem elől, de ettől csak még sötétebb és aljasabb lesz ezeknek a használata. Vannak önpusztító ámításaink, amikor a pillanatnyi haszon, örömszerzés, vagy külső nyomás okán feláldozzuk a hosszútávú egészségünket, erkölcsi tartásunkat, és akár a meggyőződésünket is. A szél csak az elszáradt levelet sodorja magával, az eleven levél a legnagyobb viharban is szívósan ragaszkodik az éltető fához, mert addig van jövője, amíg onnan táplálkozik. Az emberi szív nem gonoszságra teremtetett, nem hazugságra és tévelygésre, de halálosan megfertőzte ez a lelkület, amiből magunktól képtelenek vagyunk kiszabadulni. A mennyei Atya Jézus Krisztusban esélyt adott számunkra, hogy, mint új rügyek az ő jóságából, szeretetéből és irgalmából erősödve életet nyerjünk, és kitartóan ragaszkodjuk a jóhoz! A viharok, a környezet csábítása és a feladás kísértése senkit nem fog elkerülni, de akinek élő a kapcsolata a forrással, annak mindez egy megerősítő próba lesz a mindennapok kihívásai közt.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te változatlanul bátorítasz, segítesz és táplálsz a jóban való megerősödésre a gonosz minden ámítása és csábítása ellenére!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!