2021. november 11., csütörtök

Napi felülről:

Pedig te, Uram, irgalmas és kegyelmes Isten vagy, hosszú a türelmed, nagy a szereteted és hűséged.

86. zsoltár 15. vers*

Áldott csütörtököt, egy szép, reményteli és sok értékes percben gazdag napot kívánok minden testvéremnek!

Pedig mi, Urunk irgalmatlanok, és kegyetlenek tudunk lenni, türelmetlenek, akik a gyűlöletünk és hűtlenségünk csapdájában vergődünk. Ezerszer megígértük, hogy megjavulunk, hogy holnaptól másképpen csináljuk, de mindig jött valami, vagy valaki és ugyanott tartottunk, mint előtte, vagy még mélyebben. A szégyenünk nem volt elég ahhoz, hogy titokban ne engedjük meg magunknak a gonosz uralmát a szívünkben. Önző büszkeségünk foggal, körömmel ragaszkodott a saját igazunkhoz, hazugságainkhoz, pedig pontosan tudtuk, hogy nem ez a jó és helyes út. De, te Uram, nem erre néztél, nem ezt vetted figyelembe. Bánkódtál és szomorkodtál az életünk felett, de ahelyett, hogy végleg lemondtál volna rólunk, inkább önmagadat aláztad meg, hogy mindazoknak a segítségére siess, akik tőled várják a szabadulást. Irgalmad és kegyelmed várja mindazokat, akik hozzád fordulnak, türelmes szereteted és hűséged egyengeti azok lépteit, akik benned bíznak és téged követnek. Nem reménytelen az életünk, mert Jézus Krisztusban kinyitottad a reménység ajtaját, ami egyenesen hozzád vezet!

Mennyei Atyám, kevés a hálám, azért a jóságért és könyörületért, amellyel lehajoltál hozzám, a tenyeredbe vettél, és hordozol fáradhatatlanul!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!