2021. november 10., szerda

Napi felülről:

Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.

Máté evangéliuma 6. rész 6. vers*

Áldott szerdát, a lelkünk felülről kapott békésségét, és a szívünk igaz, tiszta vágyát kívánom minden testvérem számára!

Vannak a lelkünknek is alapvető szükségei, hogy egészséges legyen, és az is maradjon. Ilyen a hűség, a bizalom és a szeretetkapcsolataink. Ennek egy része a családi, baráti, emberi közösségekben megélhető, de ennél is többre születtünk. A teljes lényünkhöz hozzátartozik, hogy megismerjük, és őszinte kötődést alakítsunk ki a mennyei Atyával. Ennek komoly akadálya a tévelygő szívünk romlottsága, de Jézus Krisztus azért jött el közénk, hogy mindezekből kiszabadítson. Az Örökkévaló minden tekintetben kinyilvánította, hogy számít ránk, fontosak vagyunk számára. Egy csodálatos világot teremtett a részünkre, amelynek urai lehetünk. Üzent nekünk embereken, eseményeken keresztül, aminek történetét a Bibliában olvashatjuk. Elküldte Fiát, hogy szeretete látható és hallható legyen. Ráadásul Szentlelkét is kiárasztotta, hogy segítsen a gyengeségeink és erőtlenségünk korlátait átlépni. Amikor vele szeretnénk beszélni, akkor tudnunk kell, hogy ő már régóta vár erre a pillanatra. Mert, ha a testi érzékszerveink számára rejtve is tűnik az Isten, a lelkünk megragadhatja őt csendességében, amikor csak ő marad számunkra és minden mást kizárunk arra az időre.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te mindig vártál és vársz rám!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!