2021. november 9., kedd

Napi felülről:

Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad.

65. zsoltár 12. vers*

Áldott keddet, örömmel, békességgel és reménységgel átitatott napot kívánok minden testvéremnek!

Van egy természetes rendje az életünknek, amely egyrészt kereteket ad a folyamatoknak, és segítséget nyújt a továbblépéshez. Látszólag nagyon hasonló egyik nap a másikhoz, egyik év a következőhöz, de csak közelről szemlélve, mert messzebbről figyelve észre lehet venni mennyire más egy huszonéves élete a nyugdíjashoz képest. Egy gyermekeket nevelő család kérdései, az egyedül élő fiatalhoz hasonlítva. Pedig ezek mind mi vagyunk. Tervezünk, vetünk, gondozunk és aratunk a maga idején. Megelégedett hátratekintés, bőséges aratás csak akkor lehetséges, ha a befektetés is gazdag volt. Már csak az a kérdés, hogy mibe fektettük be a jelenlegi életszakaszunkat, évünket. Ugyanis nem csupán a nemes magok képesek beérni, hanem a gonoszéi is. A hiúság, önzés és hűtlenség gyorsan terebélyesedik, és hamar meghozza az irigység, harag és széthúzás gyümölcsét. Ezzel szemben a hűség, jóság és szeretet minden időszakban vethető, de lassan érik termőre, figyelmes gondoskodást, törődést igényel, de megéri erre szánni az időnket, energiánkat. A mennyei Atya áldása azon van, ami belőle fakad, ami tőle származik. Ezt pedig semmi és senki nem veheti el tőlünk, mert ez a valódi élet, bárhol is tartunk az utunkon.

Mennyei Atyám, köszönöm azt a mérhetetlen gazdagságot, amellyel körülveszel, mert a te nyomodban áldások és bőség fakad!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!