2021. november 8., hétfő

Napi felülről:

Ugyanis mindenféle gonoszság gyökere a kapzsiság, vagyis a pénzimádat, amelynek vágya egyeseket elkezdett eltéríteni a hittől, és így önmagukat szúrják át sok fájdalommal.

Timóteushoz írt első levél 6. rész 10. vers*

Áldott hétfőt, a tiszta szív bátor, szeretetből táplálkozó gondolatait és tetteit kívánom minden testvérem számára!

A pénz, az anyagi lehetőségek eszközök, ajándékok, amivel lehet jól élni, de önpusztító módon is. Minden esetben, amikor az ajándék eltakarja az ajándékozót komoly probléma fog támadni. Amikor a javaink mögött nem látjuk Isten tervét és szeretetét, akkor önálló életre kelnek és elkezdik rossz irányba befolyásolni a szívünket. Kábítószerként rabul ejtenek, és azt az illúziót keltik, hogy csak általuk juthatunk előre, lehetünk boldogok, és élhetünk teljes életet. Észrevétlenül, de hatékonyan a fő helyre kerülnek és körülöttük kezd el forogni az életünk és a gondolatunk. Ebből a függőségből csak az igaz, őszinte szeretetkapcsolataink tudnak kimenteni. Amikor felnyílik a szemünk arra, hogy mi sokkal többek vagyunk a tárgyainknál és a vagyonunknál, mert van, aki szeret és értékel bennünket önmagunkért. Amikor kiderül, hogy a családunk, barátaink és az Istennel való közösségünk felbecsülhetetlen kincs, amit bűn leértékelni és háttérbe szorítani a meggazdagodás vágyának oltárán. A mennyből nézve az a gazdag, aki képes és tud is adni, mert van miből és örömét találja benne.

Mennyei atyám, te vagy minden értékem forrása! Hálát adok neked, és kérlek, vezess a tiszta boldogság útján!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!