2021. november 12., péntek

Napi felülről:

Adj azért a te szolgádnak engedelmes szívet, hogy tudja kormányozni népedet, különbséget téve a jó és a rossz között. Ki tudná különben kormányozni a te nagy népedet?!

Királyok első könyve 3. rész 9. vers*

Áldott pénteket, még mindig kitartó odaszánást, figyelmes és türelmes bölcsességet kívánok minden testvéremnek!

Salamon, a friss, fiatal király egy szívből jövő, Istennek szánt, hatalmas áldozata után, éjszaka szembesült álmai kérésével. A mindenható páratlan lehetőséget nyújt számára: „Kérj valamit, én megadom neked!” A válaszon nem töprenghetett, nem kérhetett gondolkodási időt, mert az álom csak arra adott lehetőséget, hogy a legmélyebb vágyát feltárja. Alázattal és hálával teljes lélekkel kér vezetést, értelmet, és igazi bölcsességet az előtte álló feladathoz, hogy jó vezető legyen, Isten népét helyesen tanító uralkodó. Vagyis arra kérte az Urat, hogy a tőle kapott felelősséggel a lehető legjobban tudjon élni. Igaz, hogy nagyon különböző élethelyzetekben kell helytállnunk, más-más a hivatásunk, küldetésünk és szolgálatunk, de abban egyformák vagyunk, hogy ugyanattól az Istentől kaptunk egy megismételhetetlen esélyt, hogy hűséges, áldott, jó és bölcs házastársak, szülők, testvérek, barátok és munkatársak legyünk. Olyan főnökök, vagy beosztottak, akikkel élmény együtt dolgozni, mert látják az embert is, nem csupán a megoldandó problémákat és ügyeket. Hittel lépő, reménységgel figyelő bölcsek, akiket nem ingatnak meg a jelen nehézségei.

Mennyei Atyám, tőled kérem és várom azt az áldást, segítséget, amellyel betölthetem élethivatásomat, azt a küldetést, amelyet rám bíztál!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!