2021. március 29., hétfő

Napi felülről:

„Jeruzsálembe érkeztek. Bementek a szenthelyre s Jézus hozzáfogott, hogy kiűzze a szenthelyről azokat, akik ott árusítottak és vásároltak. A pénzváltók asztalait, a galambárusok székeit felforgatta” Márk evangéliuma 11. rész 15. vers*

Áldott hétfőt, lelki megújulással, bátorító reménységgel teljes nagyhetet kívánok minden testvéremnek!

Nem, a szívünkben nincs helye mindenféle szemétnek! A legszentebb értékeink megfizethetetlenek, ezért elkótyavetyélni, aprópénzre váltani, nyerészkedni velük vétek magunk ellen, és az életet ajándékozó Istennel szemben is. A hitet elvesztegetni emberi elismerésért és elfogadásért, az önzetlen és tiszta szeretetet lecserélni az „addig kedvellek, amíg hasznom van belőle” hozzáállásra, az imádság helyét pedig átadni a pénz, hatalom és befolyás imádatának annak megcsúfolása, amiért megszülettünk. Jézus Krisztus nem azért vállalta a Nagyhét minden nehézségét és gyötrelmét, hogy az életünket egy kicsit megszépítse, a sok adok-kapok között néha elcsendesedhessünk, hanem azért, hogy a lelkünk egyszer és mindenkorra szent hely legyen, ahol nemet mondunk a gonosz összes munkájára, nem alkuszunk meg vele és nem engedünk teret számára. A szívünk tisztaságát és eredeti állapotát Megváltónk segítségével és közreműködésével lehet visszaállítani és biztosítani. Ő ma is kész arra, hogy nagytakarítást tartson az életünkben, de ennek következményeit fel kell vállalnunk.

Atyám, köszönöm, hogy nem a kívánságaim teljesítésére fogadtál be, hanem a lelkem megtisztulására és megőrzésére, mert ennek az árát te fizetted meg!

*Csia Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!