2021. március 28., Virágvasárnap

Napi felülről:

Ahogy haladt az úton, sokan a felsőruhájukat a földre terítették, Jézus elé. Mások meg a közelben lombos ágakat vágtak le, és azokat is eléje szórták. A Jézus előtt és mögött vonuló nagy tömeg mind azt kiáltotta: „Hozsánna! Áldott, aki az Örökkévaló nevében jön!” Márk evangéliuma 11. rész 8-9. vers*

Áldott virágvasárnapot, a szív békességét és örömét kívánom minden testvéremnek!

Ma nem a nyilvános ünneplés, a felhőtlen öröm szabadsága virradt a világra. Sokan az érzelmi hullámvasút völgyében járnak, hiszen váratlanul el kellett engedniük egy szeretett személyt, vagy már nagyon elegük van a korlátozásokból, rossz hírekből, de lehet, hogy a munkájukat nem végezhetik ugyanúgy a veszélyhelyzet miatt. A vigaszt és a reménységet elsősorban nem abban találhatjuk meg, hogy már látszik az alagút vége, hogy ennél nehezebb már úgysem lehet, vagy, hogy egyszer úgyis jobb lesz majd minden, mert a léleknek most van szüksége támaszra, erőforrásra és biztos kapaszkodóra. Ehhez pedig nem elég csupán az emberi jó szándék és bölcsesség, hanem felülről érkező forrásra is szükségünk van. Jézus Krisztusban megérkezett hozzánk a mennyei Atya jelenléte és segítsége, most pedig minden nehézség, fájdalom és félelem ellenére is itt van közöttünk. Hozsánna, ami annyit jelent magyarul, hogy (most) segíts meg, egy igazán hozzánk illő imádság és kiáltás ezen a napon, mert Isten magasztalásának ez is része! Lehet a szívek alázatos megmentője és királya előtt és mögött is haladni, de a legjobb hely mégiscsak nála, vele és benne található, az atyai háznál.

Uram, köszönöm, hogy te vagy a mai napom reménysége is! Hozsánna! Most segíts meg!

*Egyszerű fordítás

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!