2021. május 24., Pünkösdhétfő

Napi felülről:

Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, és ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: Mit tegyünk, testvéreim, férfiak?
Apostolok cselekedetei 2. rész 37. vers*

Áldott Pünkösdhétfőt, örömsugarakkal megvilágított napot és békességes szeretettel feldíszített lelket kívánok minden testvéremnek!

A szívünk egy roppant érzékeny műszer, ebből az is következik, hogy rendkívül sérülékeny is. Az összetört, megkeményedett szív általában reménnyel teljesen, szeretetre éhesen vágott neki a nagyvilágnak. Az idők folyamán azonban a csalódások hatására zárkózottabb lesz és nehezebben nyílik meg mások számára, hogy kevesebb keserűség érje. Pedig tudja és érzi, hogy a kapcsolatokban tud igazán ragyogni és kivirágozni, és a test korától függetlenül erre van igazán szüksége. Amikor az emberi szavak már csak felszínesen, az érzelmeinken keresztül képesek megérinteni, a felülről érkező üzenet akkor is utat tud találni a lényünk legmélyére. Segítségével belenézhetünk a mennyei tükörbe és szembesülhetünk a valósággal. Felfedezhetjük, hogy van Istentől kapott lehetőségünk a szívünk változására, megújulására, de ez nem az öngyógyításon keresztül fog megtörténni, hanem a Szentlélek csodálatos, de emberfeletti beavatkozása során. A lelkünk mennyei megszólítását, sürgető kérdések és kihívások követik. Mit tegyünk, hogy ez ne csak egy múló emlék, hanem örökre szóló változás kezdete lehessen. Az az örömhír, hogy van válasz a kérdéseinkre, de ezek már hitbeli döntésekre és tettekre hívnak!

Atyám köszönöm, hogy van mélyreható, szíven ütő szavad hozzám ma is, és Szentlelkedet nem vontad meg tőlem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!