2021. április 13., kedd

Napi felülről:

„Menjetek el! Íme, elküldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé.” Lukács evangéliuma 10. rész 3. vers*

Áldott keddet, a napi harcainkhoz a Mindenható jelenlétének, erejének és védelmének a valóságát kívánom minden testvérem életére!

A mai nap farkasai már kiéhezve várják a megszeppent bárányokat, hogy amikor csak tudnak, lecsapjanak rájuk. Mit tehet ez ellen a megrémült lélek? Az egyik eszünkbe jutó megoldás a menekülés és az elrejtőzés. Keresni kell egy biztonságos zugot, ahová semmilyen veszély nem érhet el. Be kell zárkózni és a kulcsot is eldugni, hogy még véletlenül se legyen kísértés az ajtónyitásra. Csak az a baj, hogy ezzel a valódi életünk is kint reked és marad a félelmekkel teljes puszta lét. A másik gyakorlat, hogy át kell képezni magunkat is farkasokká, hogy méltó ellenfelei legyünk a vadaknak. Karmokat és fogakat kell növeszteni és kemény szívet, hogy mi is képesek legyünk karmolni, harapni és sebeket okozni. Ez általában beválik, és így szép lassan növekszik is a farkas-falka egyedszáma. A mennyei pásztor nem a lélek bezárkózásra bátorít, és még kevésbé a megkeményedésre és a szelíd szív száműzésére, hanem egy csodálatos kihívást tár elénk. Elindít és megbíz bennünket egy olyan küldetéssel, amit csak vele együtt tudunk betölteni, hiszen a jó pásztor sohasem hagyja magára, kiszolgáltatottan az övéit, hanem velük tart mindenhova. Szavára, őt követve bátran elindulhatunk a farkasok közé is, mert Ő fog megvédeni bennünket minden támadástól, ezért nincs szükségünk farkas-karmokra és fogakra. Ez a nap is a benne való bizalom lehetősége és iskolája, ezért bátran induljunk neki Vele!

Uram, köszönöm, hogy befogadtál és terelgetsz ma is a menny felé vezető úton, a farkasok ellen pedig te vagy a biztos védelmem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!