2021. április 12., hétfő

Napi felülről:

„Mint a felkavart kút, vagy a beszennyezett forrás, olyan az igaz ember, ha elbizonytalanodik, és enged a gonosznak.” Példabeszédek könyve 25. rész 26. vers*

Áldott hétfőt, emberi értelmet meghaladó békességet és reménységet, az előttünk tornyosuló feladathegyekhez pedig bölcs kitartást kívánok minden testvéremnek!

A tiszta és egészséges víz nem különleges elvárás, hanem a szervezetünk lételeme. Ma is az emberiség egyik legnagyobb kihívása, hogy jut-e mindenkinek belőle elég? Különleges megoldásokat és hatalmas összegeket fordítanak arra, hogy megtisztítsák a káros anyagokkal szennyezett vizeket, ahhoz, hogy ne betegségeket vagy halált hozzanak, hanem táplálják az életet. Az igaz lélek szívének forrása áldott és felüdítő. Gondolatai, szavai és tettei egészségesek és tiszták, mert az igazság és szeretet mélységeiből merít. Ezért képes a békesség és tisztelet, a megbecsülés és hála növekedni és erősödni ott, ahol ilyen vizek itatják. A sok rossz és szenny azonban könnyen elbizonytalanítja a legtisztább szívet is abban, hogy érdemes-e még igaznak, jónak, nemesnek lenni akkor, amikor a hűtlenség, hazugság és képmutatás szavait szomjazzák az emberek és nagy hangon dicsérik a gyűlölet és gőg italát. A gonosszal soha nem lehet jó üzletet kötni, csak veszíteni tudunk vele, mégis nagyon csábítóak azok az ajánlatok, amelyek tőle érkeznek. A mennyei Atya abban szeretne segíteni, hogy a kísértés és bizonytalanság ellenére is hűségesen ragaszkodjunk a tiszta és élő vízhez, ha pedig felkavarodott és beszennyeződött a szívünk forrása, akkor a bizalommal kérjünk tőle egy megújító tisztítást!

Áldott légy Atyám, mert igaz vagy és bennünket is igazságban és igazságra nevelsz!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!