2024. március 5., kedd

Napi felülről:

„Aki megbocsátja a vétket, szeretetre törekszik, aki pedig újra felemlegeti, még a barátokat is elválasztja.”

A példabeszédek könyve 17. rész 9. vers*

Áldott keddet, a szeretet megbocsátó, új lehetőséget teremtő, éltető erejét kívánom minden testvérem számára!

A jó kapcsolatok egyik legfontosabb táplálója az egészséges szeretet, tisztelet és megbecsülés jelentléte. Ennek igazi próbája a botlások, vétkek és viszályok kezelése, feldolgozása és rendezése. Az nem valódi és előremutató megoldás, ha úgy teszünk mintha nem történt volna semmi, mert akkor csak a rendezetlen ügyeket halmozzuk, ami folyamatos lelki feszültséget teremt. A megbocsátásnak ára van, hiszen valamilyen tartozás rendezését jelenti. Az elkötelezett szeretet képes és hajlandó is ezért fizetni, mert tudja, hogy ezzel új lehetőséget teremt a jövőnek. Nem fog mindenki és mindig jól élni ezzel az eséllyel, enélkül azonban nincs teljes gyógyulása a kapcsolatainknak. Ráadásul ezen keresztül azt is jobban felismerhetjük, hogy a mennyei Atyának milyen sokba, mekkora áldozatba került az, hogy biztosítsa számunkra a bűneink bocsánatát. Amikor felemlegetjük, újra előhozzuk mások hibáit, tévedéseit, tört döfve szívükbe, akkor azt bizonyítjuk, hogy valójában nem rendeztük őszintén kapcsolatainkat velük, nem a szeretetre törekszünk, hanem arra, hogy legyen elég jogos vádunk, amit felhasználhatunk ellenük. Minden jó közösség, a valódi, mély és új esélyt adó megbocsátás ragasztójával épül!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megbocsátó szereteted hozzám is lehajolt és az égig emelt! Csak sejteni tudom, milyen nagy árat fizettél ezért, de köszönöm, mert ez adott számomra esélyt az életre!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!