2024. március 4., hétfő

Napi felülről:

„Aki vigyáz arra, hogy mit mond, megőrzi lelkét a bajtól, aki pedig meggondolatlanul beszél, az saját magát sodorja bajba.”

A példabeszédek könyve 13. rész 3. vers*

Áldott hétfőt, bölcs, végiggondolt és megfontolt megnyilvánulásokat, ígéreteket és hozzászólásokat kívánok minden testvérem számára!

A felszínes, meggondolatlan és sértő megjegyzések virágkorát éljük, hiszen sohasem volt még ennyi módunk és lehetőségünk arra, hogy ezeket kinyilvánítsuk. Van egy olyan belső késztetésünk, hogy amikor beszélünk, hozzászólunk valamihez, az az értékünket növeli vagy legalábbis kimutatja. Mi is vagyunk valakik, hiszen megmondtuk a magunkét. Viszont a szavak olyanok, mint az étel. A mennyiség számít, de az emészthetőség és a minőség megkerülhetetlen. Nem minden szavunk táplál, éltet vagy segít a helyreállásban, mert amikor beleöntjük az epénket, mérgező gondolatokkal vegyítjük vagy szabadjára engedjük az indulatainkat, akkor könnyen bajba sodorhatjuk magunkat a következmények miatt. Ráadásul komoly kísértésünk, hogy a haragos kifakadásainkat tekintsük az őszintének és ne a meggondoltakat, mintha a fékeveszett, felelőtlen száguldozást tartanánk autózásnak és nem a figyelmes, körültekintő vezetést. A balesetek többségét azok okozzák, akik nem tekintenek se szabályokra, se mások érdekeire, és ezzel nem csak magukat sodorják veszélybe, de a környezetüket is.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem csak érzéseket, indulatokat adtál, hanem bölcsességet és értelmet is, amivel mederben tarthatom és helyes irányba terelhetem azokat.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!