2024. március 7., csütörtök

Napi felülről:

„Vagy neveljétek a nemes fát, mert annak a gyümölcse is nemes, vagy neveljétek az értéktelen fát, de annak a gyümölcse is értéktelen! Hiszen a gyümölcséről felismerhető a fa.”

Máté evangéliuma 12. rész 33. vers*

Áldott csütörtököt, a nemes, értékes és mennyei kincsek használatát, befektetését és gyümölcsöző áldásait kívánom minden testvérem számára!

A kedvenc gyümölcseinket megvásárolhatjuk a boltból vagy a termelőtől, de a lelki életben ez már nem működik. Vágyhatunk tiszta szeretetre, felszabadult örömre vagy mély békességre, amit akár irigyelhetünk is, de ezeket nem másoktól tudjuk beszerezni. Még az sem működik, hogy megpróbáljuk azt mutatni, eljátszani, hogy nekünk is megvannak mindezek, hiszen pontosan tudjuk, hogy ez hazugság. Mosolygunk, de belül dúl a haragunk, nevetünk a vicceken, de a lelkünk közben keserű, nyugalmat erőltetünk magunkra, de tele vagyunk békétlenséggel. Lehet műanyag gyümölcsöket aggatni egy tüskebokorra, de ettől nem fog egyetlen almát sem teremni. Amilyen magokat nevelsz, éltetsz és erősítesz a szívedben pontosan olyan termést fognak hozni. Lehet háborogni azon, hogy miért van annyi rossz érzés, önző indulat és vádaskodó gondolat bennünk, lehet okolni ezért a világot, a társadalmat, a munkatársakat vagy a családtagokat, de az az igazság, hogy mi neveljük fel vagy hagyjuk felnőni magunkban ennek a fáját. Érdemes azonban nemes, értékes és mennyei magokat, kincseket és gondolatokat plántálni, ültetni és gondozni a szívünkben, mert ezek gyümölcse is pontosan ilyen lesz!

Mennyei Atyám, hálát adok minden áldott, felülről való és nemes üzenetért, gondolatért és igemagért, amelyre annyira nagy szükségem van, hogy ezekből fakadó gyümölcsöket teremhessek!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!