2024. március 27., szerda

Napi felülről:

„A mennyek királysága olyan, mint az az ember, aki mielőtt elutazott volna külföldre, összehívta a szolgáit. Minden vagyonát rájuk bízta.”

Máté evangéliuma 25. rész 14. vers*

Áldott szerdát, a felülről kapott, adatott felelősségeink, lehetőségeink, felfedezését, használatát és hálás örömét kívánom minden testvérem számára!

A nagyhét arra is megtaníthat bennünket, hogy az életünk valódi lehetőségei, áldásai és kibontakozása sokkal többről szólnak, mint önmagunk megvalósításáról. Miközben a tehetségünk, szorgalmunk és hűséges odaszánásunk szerint dolgozunk és keressük a boldogulásunkat nem szabad elfelejtkeznünk, hogy mindezek mögött, fölött felfedezhető a mennyei Atya akarata, terve velünk kapcsolatban. Őt most nem láthatjuk a szemünkkel és Jézus Krisztussal sem találkozhatunk már testileg, de megbízást kaptunk felülről egy felelősségteljes, hittel és hűséggel beteljesítendő életre. Miközben ezt tesszük minden valódi és tiszta vágyunk is valóra fog válni ráadásként. Családot alapítani, gyermeket vállalni önmagában is hatalmas kihívás, vállalás és édes teher, de mindezt abban a reménységben megélni, hogy Isten csodálatos tervét építhetem ezzel is, egészen más szintre emelheti a jelentőségét. Szorgalmasan, becsületesen dolgozni, alkotni és a lehető legtöbbet kihozni a tehetségemből az emberi boldogság egyik tiszta forrása, de úgy tenni mindezt, hogy közben az Örökkévalóra figyelek, az ő országát, dicsőségét szolgálom már túlmutat a földi létezésem határain és belekapaszkodik a múlhatatlan életre való elhívásomba!

Mennyei Atyám hálát adok, mert rám bíztál egy teljes életre szóló lehetőséget! Nem kívánok kevesebbet, mint jól élni, boldogulni és másokat boldogítani is ezzel a kinccsel!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!