2024. március 28., Nagycsütörtök

Napi felülről:

Péter azt mondta: „Ha mindenki más el is fordul tőled, én akkor sem hagylak el!”

Máté evangéliuma 26. rész 33. vers*

Áldott nagycsütörtököt, a hitünk, reménységünk és bizalmunk őszinte, alázatos és igaz megvizsgálását, értékelését és használatát kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus számára nagycsütörtök az utolsó teljes földi nap, amit testben a tanítványaival együtt megélt. Ezért beszélhetünk utolsó vacsoráról ezen az estét, illetve minden pillanatáról, mint fontos előkészületről halálára és feltámadására. Miközben az áldozatot hozó mennyei szeretet forgatókönyve kezdett teljes nagyságában kibontakozni, addig a tanítványok ennek valódi gyötrelmét, mélységét és erejét még nem tudták felfogni, feldolgozni. Abba az egyszerű gondolatba kapaszkodtak, hogy a jó, jót érdemel és nem győzhet felette a rossz, tehát semmi nagy baj nem történhet a Mesterükkel, így készek kiállni mellette bármi is történjen. Csak azt nem látták és értették meg, hogy a világban jelenlévő gonoszság, istentelenség és bűn olyan mélyen fogva tartja az emberiséget, hogy ennek legyőzéséhez már nem elég semmilyen emberi akarat, jószándék és elszántság, hanem Isten szeretetének szabadító áldozatára van szükség. Ez pedig Jézus Krisztusban lett valósággá. Péter fogadkozása csak utólag nézve tűnik felelőtlenek, akkor teljesen komolyan gondolta és mondta mindezt, de a lényeg mégis az lett, hogy őt is az Úr jóakarata mentette, tartotta meg és állította helyre!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem az én hitemtől, akaraterőmtől vagy elszántságomtól függ szabadító szereteted ereje és engem is az ment meg, tart meg és állít helyre, amit értem tett Jézus Krisztus!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!