2024. március 26., kedd

Napi felülről:

„Jézus így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket!”

Máté evangéliuma 24. rész 4. vers*

Áldott keddet, bölcs, előrelátó és körültekintő gondolkodást, hitet és életszemléletet kívánok minden testvérem számára!

Jézus a nagyhét ideje alatt tanított bővebben olyan eseményekről, amelyek csak később teljesedtek be vagy fognak majd még beteljesedni. Azzal a figyelmeztetéssel kezdte, hogy nem elég a történések értelmezéséhez, a helytálláshoz, ha csak sodródunk az árral, ha emberi véleményeket hallgatunk meg, mert a félrevezetés, megtévesztés sodrása bennünket is magával fog ragadni. Már az is problémás, ha politikai, pénzügyi vagy kapcsolati ügyekben becsapnak, megvezetnek és átvernek bennünket, de az igazán veszélyes az, amikor a lelkünket vezetik tévútra, mert emiatt elveszthetünk mindent, amit a mennyei Atya nekünk szánt, készített és akar ajándékozni. Nem szabad engednünk, hogy bármilyen hír annyira leterhelje a szívünket, hogy a hit helyet a félelem kezdje el irányítani a gondolatainkat és döntéseinket. Tudatosan figyelnünk kell arra, hogy semmilyen emberi véleményt, meggyőződést ne tartsunk fontosabbnak az Örökkévaló tanításánál, ígéreténél és útmutatásánál. Folyamatosan ki vagyunk téve próbáknak, de aki mindvégig hűséges az Úrhoz, az megmenekül!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem csak figyelmeztetsz a veszélyekre, de veled hittel, reménységgel és bizalommal nézhetek szembe a jövő kihívásaival!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!