2024. március 23., szombat

Napi felülről:

„Amikor ezt meghallották ellenségeink, félni kezdtek a körülöttünk élő népek, és nem tartották többé olyan nagyra magukat, mert fölismerték, hogy Istenünk segítségével lehetett csak véghezvinni ezt a munkát.”

Nehémiás könyve 6. rész 16. vers*

Áldott szombatot, hűséges odaszánást, kitartó hitet kívánok minden testvérem számára a felülről kapott feladataink elvégzéséhez!

Több olyan feladat vár ránk, amelyhez nem elég néhány óra kemény munka, de még csak egy egész nap odaszánása sem. Hónapok vagy évek megfeszített kitartásával lehet csak a végére érni, de igazán nagy dolgokat csakis így lehet megvalósítani. Egy gyermek felnevelése, egy diploma megszerzése egy építkezés befejezése még ha különböző területeket is érint ugyanúgy igényli a hosszútávú figyelmünket, elkötelezettségünket. Ezekből a nagy feladatokból nem bármennyit tudunk bevállalni a nekünk adatott évtizedekbe, de amit igen, azt érdemes hűséges odaszánással, kitartó hittel és Istenre néző lelkiismerettel végezni. Már a tervezés szakaszában sem mindegy, hogy a mennyei Atyával vagy nélküle álmodozunk, de amikor belevágunk, akkor lényeges lesz, hogy a saját erőnkből vagy az Örökkévalóval együtt végezzük-e a tennivalóinkat? Az igazán fontos pedig az, hogy amikor elérünk valaminek a lezáráshoz, akkor kivel ünneplünk együtt és kinek köszönjük meg a véghez vitt munkát. Amikor egyértelműen látszik, hogy Isten segítségével voltunk képesek a sikerre, az nem a mi érdemünket kisebbíti, hanem a hitünkről tesz bizonyságot, még a rosszakaróink előtt is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nagy, nehéz és néha emberfelettinek tűnő feladatokat is bízol rám! Áldott légy, hogy ezekben veled együtt munkálkodhatok és érhetek el sikereket!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!