2024. március 24., Virágvasárnap

Napi felülről:

„Nagy tömeg gyűlt össze, és Jézus elé, az útra terítették felsőruháikat. Mások ágakat vágtak le a fákról, és azokat szórták eléje az útra.”

Máté evangéliuma 21. rész 8. vers*

Áldott Virágvasárnapot, Jézus Krisztus méltó, dicsőséges és lélekemelő ünneplését kívánok minden testvérem számára!

Virágvasárnap ünnepe a nagyhét bevezetése, az a nap, amikor Jézus Krisztus egy királyprófécia beteljesedéseként szamárcsikón vonul be Jeruzsálembe, miközben sokan uralkodónak kijáró tisztelettel fogadják, köszöntik és éljenzik. Ennek hátterében azok az erővel teljes tanítások és csodák álltak, amelyek világosan mutatták, hogy elérkezett az emberek közé Isten királysága. A négy napja halott Lázár nagy tömeg által átélt feltámasztása volt az az egyértelmű jel, amelyet már semmiképpen sem lehetett félremagyarázni. Emiatt gyűlt össze annyi ember az Úr köszöntésére, mert érezték, hogy valami nagy dolog készülődik. Igaz, hogy a rákövetkező hétnek egészen mást lett a befejezése, mint azt legtöbben várták, de pont így lehetett teljes Jézus Krisztus földi szolgálata. Aki felismeri benne élete megmentőjét, szabadítóját és méltó uralkodóját, az ma sem lehet közönyös, néma és tétlen, amikor őt lehet ünnepelni. Ez az a nap, amelyet az Örökkévaló rendelt, hogy az Élet öröme, dicsőítése megszólaljon bennünk, mert van segítségünk a mennyből, van miért és kiért reménykednünk!

Mennyei Atyám hálát adok Jézus Krisztusért, aki életem megmentője, reménysége és ura, ezért dicsérem őt, mert méltó rá!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!